لولههای تراکستومی برای بیماران نیازمند به تنفس مصنوعی استفاده میشود.
تراکستومی برای ایجاد مسیری فرعی برای تنفس در بیمارانی که قدرت تنفس از طریق دهان یا بینی را به دلایل مختلف (جراحی فک و صورت و مشکلات دیگر) ندارند استفاده میشود.
استفاده از تراکستومی کافدار و بدون کاف در منزل امکانپذیر بوده و پزشک میتواند تراکستومی را بدون نیاز به مراقبتهای بیمارستانی در بدن بیمار قرار دهد.
کاف (بالن) در پایین لوله تراکستومی کافدار قرار گرفته و جریان هوا را در اطراف لوله مسدود میکند و این عمل باعث اکسیژنرسانی بهتر به بیمار میشود. تراکستومیهای کافدار برای بیماران نیازمند به تنفس مصنوعی استفاده میشود.
تراکستومیهای بدون کاف برای بیمارانی که قادر به تنفس نیستند و یا تنفس سختی دارند استفاده میشود و ازآنجاییکه هیچ کافی (بالنی) وجود ندارد به بیمار اجازه میدهد هوا از حنجره و نای عبور کرده و فرد قادر به صحبت و سرفه کردن میشود.
از تراکستومی دائمی برای امراض بدخیم حنجره و سوختگیهای شدید به علت آسیب دائمی راههای تنفسی و عدم امکان درمان وترمیم آن استفاده میشود.
ولی وقتی میخواهیم از تراکستومی برای بیمار دچار به نارسایی تنفسی استفاده کنیم از تراکستومیهای موقت استفاده میشود که با برطرفشدن مشکل بیمار تراکستومی برداشته میشود.
لولههای تراکستومی دارای سایزبندی مخصوص آقایان، خانمها، اطفال و نوزادان است که باتوجهبه وزن و جنسیت بیمار در دو نوع سیلیکونی و pvc و لولههای تراکستومی کافدار و بدون کاف به تشخیص پزشک معالج انتخاب میشود.